Çarşamba, Ocak 16, 2008

ÖSS'ye Girecekler Cep Telefonu Getiremeyecek

ÖSS'ye Bu Yıl Girecek Adaylar 'Standart' Uygulamalarla Karşılaşacak. Bu Yıldan İtibaren Adaylara Dağıtılacak Soru Kitapçığının Türleri, Oturacakları Sıralar ve Bu Sıraların Aralarındaki Mesafeler, Salon Başkanlarına Bırakılmak Yerine ÖSYM'nin Merkezinden Belirlenecek. Adaylar Binaya da Cep Telefonu Getiremeyecekler.

ÖSS'ye bu yıl girecek adaylar ''standart'' uygulamalarla karşılaşacak. Bu yıldan itibaren adaylara dağıtılacak soru kitapçığının türleri, oturacakları sıralar ve bu sıraların aralarındaki mesafeler, salon başkanlarına bırakılmak yerine ÖSYM'nin merkezinden belirlenecek. Adaylar binaya da cep telefonu getiremeyecekler.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Anadolu Ajansı'na bu yıl uygulamaya başlayacakları ''Sınav Merkezi Otomasyonu Projesi''ni anlattı.

Hazırlıklarına geçen yıl başlanan projenin uygulama aşamasına geldiğini ifade eden Yarımağan, projenin, sınav esnasındaki oturma düzenini ve hangi adaya hangi kitapçık türünün dağıtılacağını merkezden belirlemeyi, dolayısıyla hem kopya çekilmesini tamamen önlemeyi hem de adaylara kolaylık sağlamayı amaçladığını belirtti.
Bu çerçevede, ÖSYM'nin sınav yaptığı yaklaşık 200 bin sınav salonunun ve tüm okulların bilgilerinin elektronik ortama aktarıldığını kaydeden Yarımağan, şöyle konuştu:

''Bu proje kapsamında sınav yapılan tüm salonların bilgilerini aldık. Bu bilgilere sahip olduğumuz için de bir sınav için uygun olmayan salonları kullanmayacağız bu seneden itibaren. Eğer mecbur değilsek kolçaklı sandalyeleri bulunan veya adaylar için çok alçak olan ilkokul 1. sınıfların sıralarını kullanmayacağız. Yine mecbur değilsek, ulaşımı zor, gürültülü yerlerdeki sınav salonlarını kullanmayacağız.''

Yarımağan, uzun boylu ve kilolu adayların küçük sıralarda sınava girmelerinin sıkıntı yarattığını belirterek, bu adaylara da kolaylık sağlamayı düşündüklerini söyledi.

Başta ÖSS olmak üzere ÖSYM'nin uyguladığı sınavlarda cep telefonlarıyla ilgili sorunların büyük sıkıntı yarattığını vurgulayan Yarımağan, bu konuda yeni bir karar aldıklarını açıkladı. Yarımağan, şunları söyledi:

''Biz cep telefonuyla sınava girmeyi yasaklamıştık eskiden beri fakat sınava gelirken yanında cep telefonu getirmeyi yasaklamamıştık. 2008 ÖSS'de binaya cep telefonu olmadan gelmeleri yönünde karar aldık. Cep telefonu ile binaya gelen adayı sınava almayacağız.''

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri