Perşembe, Ağustos 12, 2010

LYS sonuçları ceplerdende öğrenilebilecek

Turkcell, ''ÖSYM Mobilöğren Mobil Bilgi Servisi'' ile ÖSYM 2010 yerleştirme sonuçları açıklandığı anda üniversite adayı kullanıcılarının cep telefonuna gönderecek.

Turkcell'den yapılan açıklamada, Turkcell'in ESTER Mobilöğren işbirliği ile geliştirilen bu servisinden yararlanmak isteyen üniversite adayı Turkcell'lilerin, yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için önkayıt yaptırabildikleri belirtildi.

Yapılan açıklamada, sonuçlar açıklanmadan önce ''KAYIT'' yazıp boşluk ve TC kimlik numarasını 3366'ya SMS atan Turkcell'lilerin, sonuçlar açıklanır açıklanmaz yerleştirme sonuç bilgilerini cep telefonlarından öğrenmiş olacakları ifade edildi.

Açıklamada, adayların, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra da sorgulama yoluyla puanlarını öğrenebilecekleri, sorgulamanın, ''YER'' yazıp boşluk ve TC kimlik numarasını 3366'ya SMS ile göndererek yapılabileceği belirtildi.

VODAFONE SONUÇLARI ADAYLARA ULAŞTIRACAK

Vodafone, ÖSYM Mobilöğren mobil bilgi servisiyle Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı(nın (YGS) yerleştirme sonuçlarını üniversite adaylarına ulaştıracak.

Vodafone'dan yapılan açıklamada, Vodafone abonelerinin, ÖSYM'nin açıklayacağı YGS ve LYS yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekleri servisten yararlanmak için, ''KAYIT'' yazıp boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını 3366'ya SMS göndermelerinin yeterli olduğu belirtildi.

ÖSYM Mobilöğren ile ''Otomatik Bilgilendirme'' ve ''Sorgulama'' olarak iki ayrı şekilde verilen hizmette, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından önce ''KAYIT'' yazıp bir boşluk bırakarak T.C. Kimlik Numarasıyla servise kaydolan adayların, otomatik bilgilendirme yöntemiyle yerleştirme sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklandığı anda gönderilen mesajlarla öğrenebildikleri kaydedildi.

Açıklamada, sorgulama yönteminde ise, sonuçların açıklandığı gün adayların ''YER'' yazıp bir boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını yazarak 3366'ya mesaj göndermelerinin yeterli olduğu belirtildi.

ÖSYM YERLEŞTİRME SONUÇLARI AVEA İLE CEP'TE

Avea, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM tarafından açıklandığı anda müşterilerine ulaştıracak.

Avea'dan yapılan açıklamada, ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen ''Mobilöğren ÖSYM Mobil Bilgi Servisi'' sayesinde Avea müşterileri yerleştirme sonuçlarını açıklandığı anda kısa mesaj ile öğrenebilecekleri belirtildi.

Yerleştirme sonuçlarına anında ulaşmak isteyen Avealıların, KAYIT (boşluk) TC Kimlik Numaralarını yazıp 3366'ya mesaj göndererek servise kayıt yaptırmalarının yeterli olduğu dile getirilen açıklamada, Avealıların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra da diledikleri zaman Sorgulama YER (boşluk) TC Kimlik No yazıp, 3366'ya mesaj göndererek puanlarını öğrenebilecekleri ifade edildi.

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri