Salı, Eylül 07, 2010

ÖSYM'deki daire başkanı görevden alınacak

KPSS'de soruların sızdırıldığı yönündeki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması da devam ederken YÖK de olası ihtimalleri gündemine aldı. ÖSYM'nin dünkü toplantısında; 18-19 Eylül'deki TUS ile 26 Eylül'deki Ön lisans KPSS'nin ertelenmesi kararlaştırıldı. KPSS soruları hazırlama komisyonu üyesi Gönül T.'nin KPSS Dersanesi olduğunun ortaya çıkması üzerine de bu komisyonla ilgili çalışmalara hız verildi. Yeni bir komisyonun belirlenmesi beklendiği ifade edilirken bu konuda da YÖK'e bilgi verileceği kaydedildi.

Dersane sahibi Gönül T.'nin eşi ÖSYM Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa T. ile ilgili olarak da YÖK idari işlem uygulayacak. ÖSYM YÖK'e bağlı olduğu için Mustafa T.'ye ilişkin olarak kızağa çekilme yani daire değiştirmenin uygulanması bekleniyor. Gönül T.'nin dersaneci olduğunun belirlenmesinin ardından yeni bazı ihbarların geldiği bazı isimlerin LYS soruları hazırlamalarına karşın dersaneyle ortak olduğunun belirtildiği kaydedildi. Ancak düne kadar bu bilgilerin doğrulanmadığı da kaydedildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün YGS matematik sorularının yanıtlarının sınav başladıktan hemen sonra bazı adaylara telefonla gönderildiği tespiti üzerine YÖK ve ÖSYM de inceleme başlattı. YGS'de sızdırma değil soruların sınav başladıktan sonra alındığının tespit edildiği kaydedildi. Kopya çektiği belirlenen 108 adayın ise sınavları iptal edilecek. Bu arada Emniyet'in kopya çektiğini belirlediği adayları 4 ay önce ÖSYM'ye bildirildiği öne sürüldü. Ancak polisin uyarısına ÖSYM yanıt vermediği de belirtildi. ÖSYM yetkilileri, 'Bize gelen yazıda bir cevap istenmiyordu. Biz de yazıyla ilgili gerekli incelemeyi yaptık. Tespit edilen adayların sınavları iptal edilecek' değerlendirmesinde bulundu. Ankara Savcılığı'nın soruşturması kapsamında da soruları Baki Saçı'ya mail attığı iddia edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği bilgi işlem sorumlusu Berat Koşucu'nun çalıştığı derneğe de baskın düzenlendi. Dernekte 4 bilgisayara el konulduğu ve imajlarının alındığı öğrenildi.

Kaynak:Akşam

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri