Cumartesi, Eylül 18, 2010

Sınava girip soruları satmışlar

KPSS iddialarıyla ilgili ÖSYM’nin Bilkent’teki binasında yapılan inceleme 3 gündür devam ederken yeni bir çete daha ortaya çıktı.
Yapılan baskında bu yeni çetenin yüksek lisans öğrencilerini sınava soktuğu, soruları kaydettiği ve yanıtlarıyla birlikte önceden anlaştıkları kişilerin cep telefonlarına gönderdikleri ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu ekipleri, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Lise Giriş Sınavı (LGS), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) kopya çekildiği ihbarları üzerine operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında öğretim görevlisi de var.

KPSS soruşturmasını Ankara Cumhuriyet savcısı Şadan Sakınan yürütürken bugünkü operasyonu ise Ankara Cumhuriyet Savcısı Cihan Kısa yürütüyor. Emniyetin 6 aydır yürüttüğü soruşturma kapsamında çete elemanları teknik takibe alındı.

Sınavlarla ilgili 2 ayrı çeteden söz ediliyor. Birisi, soruları sınav öncesinde ele geçirerek satıyor. Diğeri ise yüksek lisans öğrencilerini sınava sokuyor, bu kişi soruları kaydediyor ve yanıtlarıyla birlikte önceden anlaştıkları kişilerin cep telefonlarına iletiyor.

Kaynak:e okul

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri