Pazartesi, Nisan 12, 2010

Lisans mezunları KPSS'de hangi oturumlara girecek?

Lisans mezunları KPSS'de hangi oturumlara girecek?

ALİ ŞERBETÇİ

Lisans mezunuyum. Bir memur kadrosuna atanmak istiyorum. Memur olmak için KPSS'de hangi oturuma başvuracağım. Pazar günü yapılan oturumlar ne işe yarar? Cumartesi ve pazar günü yapılan tüm sınavlara girmek zorunda mıyım? Cüneyt Koç /Erzurum

Lisans düzeyinden adaylar için yapılan (KPSS) cumartesi ve pazar günü olmak üzere 2 günde gerçekleştirilmekte. Lisans düzeyinden sınava girecekler için KPSS sınavı 10- 11 Temmuz 2010 tarihinde yapılacak. Tüm adaylar, cumartesi sabah oturumuna girmek zorunda.

Memur olarak atanmak isteyenler

KPSS (B) grubu kadrolar olarak tanımlanan kadrolar için adayların yalnızca KPSS cumartesi sabah oturumuna girmeleri yeterli. Adaylar, cumartesi sabah oturumunda genel kültür ve genel yetenek testlerini çözerek KPSS (B) grubu kadrolara başvurabilecek .

KPSS (B) grubu kadrolar ne anlama geliyor.

KPSS (B) grubu kadroları, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ekli listelerinde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na göre merkezi yönetim kapsamında yer alan kamu idareleri), bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, İl Özel İdareleri ve belediyeler, İl Özel İdareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ve bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar da KPSS (A) grubu dışındaki meslekler dışında kalan ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevler olarak tanımlanmaktadır. Bunlara örnek olarak memur, mühendis, avukat, bilgisayar işletmeni, teknisyen, tekniker , hemşire gibi kadroları verebiliriz.


Öğretmen olarak atanmak isteyenler

Cumartesi yapılan ikinci oturuma ise, sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adaylar girmekte.

Müfettiş olmak isteyenler

Kamu kurumlarında mesleğe yarışma ve yeterlik sınavıyla girilen kariyer meslekler olarak nitelendirilen ve KPSS (A) grubu olarak adlandırılan müfettiş, denetmen ve uzman yardımcısı görevlerine atanmak isteyenler, pazar günkü oturumlara girmeli.
KPSS (A) Grubu kadrolar ne demek?

KPSS (A) Grubu kadroları; başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları kadrolarıdır. Müfettiş, kontrolör, denetçi gibi kadrolardır

Kaynak:Takvim

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri