Salı, Nisan 27, 2010

YGS Sonuçlarını Vodefone aboneleri de öğrenecek

İletişim sektörünün önde gelen firmalarından Vodafone aboneleri, 'ÖSYM Mobilöğren Mobil Bilgi Servisi' ile Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını açıklandığı anda cep telefonlarından öğrenebilecek.

Vodafone abonelerinin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) açıklayacağı sonuçları öğrenebilecekleri servisten yararlanmak için, 'KAYIT' yazıp bir boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını yazarak 3366'ya mesaj göndermeleri yeterli. ÖSYM Mobilöğren çerçevesinde Otomatik Bilgilendirme ve Sorgulama olarak iki ayrı şekilde verilen hizmet, adayların sonuçlara tek bir kayıt ile güvenilir ve kolay biçimde ulaşmalarını sağlıyor.

Adaylar, Otomatik Bilgilendirme yöntemiyle sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığı anda gönderilen mesajlarla öğrenebiliyorlar. Sorgulama yönteminde ise sonuçların açıklandığı gün adayların 'YGS' yazıp bir boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını yazarak 3366'ya mesaj göndermeleri yeterli. Hizmet kapsamında Lisans Yerleştirme Sınavı ve Yerleştirme sonuçlarına ise 'LGS' ve 'YER' yazarak anında ulaşmak mümkün.

Servise kayıt olan adaylara, YGS'nin yanı sıra Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve bu sınavlar sonucunda açıklanacak yerleştirme sonuçları da ÖSYM Mobilöğren mobil bilgi servisi ile açıklandığı an SMS yoluyla abonelere bildirilecek.

Vodafone abonesi adayların, diledikleri yerden sadece cep telefonlarını kullanarak sonuçları öğrenebilecekleri serviste her mesaj 0,40 TL olarak ücretlendiriliyor. Adaylar sisteme dilerlerse www.mobilogren.net web sitesi üzerinden de kayıt olabiliyorlar.

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri