Pazartesi, Nisan 19, 2010

YGS sonucu LYS’yi etkileyecek

Final Dergisi Dershaneleri Rehber Öğretmeni Nidai Kahya YGS sonuçlarının Haziran’da yapılacak olan LYS sınavını etkileceğini belirtti.


Hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda 180 puan veya üzeri alan öğrenciler için Haziran’da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı başlayacak. YGS’de alınan puanların LYS sınavına yüzde 40 gibi bir etki yapacağını belirten Final Dergisi Dershaneleri Rehber Öğretmeni Nidai Kahya, “ Yüzde 40 hesaplanırken adayın aldığı YGS puanları direkt olarak yüzdesi alınıp LYS' ye eklenmeyecektir. Bu hesaplama yapılırken öğrencilerin puanları değil testlere vermiş oldukları cevaplar önemlidir. YGS' de yapılan her netin karşılığında alınan puanlar hesaplanır ve öğrencinin başarısının ne kadarını LYS' ye taşıdığı ortaya konulmuş olur. Daha sonra toplam soru sayısına göre her testten yapmış olduğu netler testin kat sayısı ile çarpılacak ve ortaya çıkan puanlar taban puan ile birleştirilecektir. Bu şekilde yapılan hesaplama öğrencilerin YGS'de elde etmiş oldukları başarının ne düzeyde LYS'ye taşınacağını göstermektedir”dedi.

Öğrencilerin önünde yeni sınavlar olduğunu da hatırlatan Kahya, “ Öğrencilerimiz YGS’yi geride bırakıp, önlerinde bulunan 2 yeni sınava hazırlanmalıdır. YGS sonrası birkaç gün içinde kendini dinlenmiş hisseden öğrencilerimizin yeni sınavlarına konsantre olmaları önemlidir”diye konuştu.

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri