Cuma, Nisan 30, 2010

LYS Başvuru Tarihleri

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 180 ve üstünde puan alarak ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) katılmak isteyen adaylar, 5-14 Mayıs arasında başvurabilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, adayların, beş ayrı kategoride yapılacak olan LYS'ye katılmalarında hiçbir kısıtlama bulunmadığını ancak adaylara iki tanesine girmelerini önerdiklerini söyledi.

Yarımağan, YGS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK'te düzenlediği basın toplantısında, LYS'ye girecek adaylara uyarı ve önerilerde bulundu.

Buna göre, adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını internetten öğrenecekler.

LYS'ye katılmak isteyen adaylar 5-14 Mayıs 2010 arasında başvurabilecekler. Başvurular, bireysel olarak internet üzerinden veya başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekler. Başvuru merkezlerinde adaylardan 2 TL hizmet ücreti alınacak.

LYS'ye katılma hakkını elde eden 1 milyon 233 bin 580 aday, ikinci aşamada beş ayrı kategoride yapılacak LYS'den istediklerine katılabilecek. ÖSYM Başkanı Yarımağan, ''Hiçbir kısıtlama yok ama biz adaylara iki tanesine katılmalarını öneriyoruz. İsteyen daha çok LYS'ye katılabilir'' dedi.

Hiç yorum yok:

ÖSYM ve diğer eğitim haberleri